lördag 19 september 2015
Groddtråg
Som ni redan vet, älskar jag att grodda!
Dock går inte alla frön att grodda enligt denna teknik. Vissa måste groddas i ljus och fuktas med jämna mellanrum.
Solrosfrön t.ex. Här på mina groddtråg från Nelson Garden, groddar jag alfaalfa och krasse. De kommer i tvåpack och kostar under hundringen.
Vi nallar en näve när vi gör sallad. De övriga får fortsätta växa tills de behövs. Det är ett oerhört bra sätt att få i sig vitaminer. Man rycker bara upp dem och lägger dem i salladen. Vill man kan man lägga nya frön där man har nallat. Då har man ständig tillväxt.
Det andra, traditionella sättet som ni kan kolla via länken. Där odlar jag just nu rödbetsgroddar. Alltså, hur snygga är inte dessa i en sallad? Vilken ljuvlig färg!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar