söndag 1 september 2013

Torkfabriken



Jag är VD i torkfabriken.
Här torkas ALLT.
En ståtlig Karl-Johansvamp...


torkas i tunna skivor på längden.
De kommer sedan så småningom paketeras i snygga glasburkar och då är det viktigt att det ser bra ut utifrån. Sedan är det också viktigt att när det är dags att laga mat på dem, har de en aptitlig form i maträtten.


I torkfabriken massproduceras örter också. Det är viktigt att det är mer än det man hinner använda för dagligt bruk. Överflödet ska nämligen...
...ja just det, torkas!


Under torkningsfasen och insamlingsfasen, hålls de i plastburkar i någon vecka så att man vet när det är klart vad man får i totalvolym.

Här är:
Basilika
Gröna tomater
Kalle J
Purjolök


Till vänster:
Råvara. I detta fall blomkålssvamp.
Baktill:
Torken. En OBH Nordica svamptork.
I mitten:
Insamlingsfasen.
Till höger:
De färdiga resultaten innan de ska ut i butik.., eh, jag menar upp i hyllor.
Prydande glasburkar med ett supersnyggt och delikat innehåll. 
En dröm för varje entusiastisk amatörkock som njuter av ett organiskt och levande inrett kök. 

2 kommentarer:

  1. Åhh! Mumma! Blanda lite svamp, kryddor, salt, annat torkat som passar, med risottoris! Sedan är det bara tillsätta olja, vatten, vin och parmesan så har man supergod snabbmat att bjuda på. Själv köper jag ibland en stor ost och river, sedan fryser jag in osten i lagom förpackningar, perfekt att använda i mat som skall tillagas när man inte orkar mecka så mycket till vardags, men ändå vill äta gott :-)

    SvaraRadera