tisdag 22 december 2015

Weber poultry roaster


Är ni som vi, helt galna i beer can chicken?
Vi äter det minst en gång i veckan. Grejen är bara den att vi istället för öl använder oss av rödvin. Av rödvinet gör vi sedan en gudomlig sås.

Problemet bara med beer can chicken är: 1. Kycklingen faller ofta när man ska föra in ugnsplåten i ugnen. Då blir det vätska precis överallt. Blir galen på det. 2. Att ta loss en glödhet ölburk från en lika glödhet kyckling. Näst intill omöjligt. En evig frustration.


Henrik och jag googlade därför problemet och fann denna beer can chicken utrustning hos Weber.
Det är som ett fat i stål med en inbyggd skål i mitten. Ovanför skålen är det som rumpan på en raket. Du trär alltså kycklingen på raketen. Pluppen som ligger överst stoppar du in i kycklinghalsen för att förhindra att vätskan kondenseras bort.
Fatet tar upp all vätska och fett som kycklingen avger och kan lätt hällas bort.

Vi testade denna igår och resultatet var makalöst. Problemet som fanns är helt borta. Allt går så lätt att plocka bort och smaken på kycklingen kan ej beskrivas utan måste upplevas!

Rekommenderar starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar