onsdag 18 maj 2016

Det händer grejer i akvariet!
Nu får ni då ursäkta att jag inte har uppdaterat sedan sist. Häcken full med diverse grejer.

När akvariet torkade, testade vi att sätta mitt sminkbord emot akvariet för att se hur det kommer att se ut med det platsbyggda skrivbordet som vi inte har byggt än.Och vad säger man? Det här har varit en dröm så länge jag kan minnas. Sedan vi flyttade in här har vi planerat att ha ett akvarium som rumsavdelare. Att sitta vid sitt skrivbord mot denna maffiga ruta kändes fab!


När akvariet hade fått torka tillräckligt, kom han och satte på ramen ovantill.


Han klättrar in och ut ur akvariet som en vig babian. Grymt orädd. Här ser man den övre konstruktionen uppifrån. Mellansekvenserna är till för att stödja täckglasen.


Han passade på att installera rören den dagen också.


När ett akvarium är så sinnesrubbat stort som vårat, går det åt galna mängder silicon. Fem tuber bara för överkanten. Då fattar ni hur mycket det gick för glasen.


 Nästa gång han kom hit, var det för att installera pumpen och UV-ljusen.


Ingen töntpump det här inte...


Han klistrade även dit bakgrunden som ska täcka både rör och doppvärmare. Otroligt verklighetstrogna dessa stenar. De är gjorda i nån slags polyfoam och sedan målade.


Med silicon och sand, dolde han rören som syns mellan "sten" och "sten".Idag var det dags att hälla i sanden.


Det var ex antal säckar vit sand som behövdes


Vi valde den ljusaste sanden han hade då vi är galna i vita sandstränder.Sedan var det dags att fylla på typ 10 cm med vatten. Han skulle nämligen trycka i plantorna och då kan det inte vara för mycket vatten för då hade han behövt snorkel för att kunna komma ner.


Han slängde i lite växter han hade med sig.3-4 olika sorter hade han med sig. Det viktiga var att dölja rören med dem.


Med buntband drogs växterna fast över tekniken som behövs men helst inte ska synas.


Här ser ni, är växterna fastsatta. De kommer sedan växa fast på inredningen men behöver hjälp i början för att inte lossna och flyta upp.


Sen satte han ut flera längs akvariet. Tyvärr hade han för få med sig och ska ta med sig några till på fredag då han kommer tillbaka


Men systematiskt placerade han dem så länge de räckte.


Nu när växterna var på plats, var det dags att börja fylla akvariet,


Pumpanordningen, dvs slangen som är till för att fylla den, är även till för att sedan tömma vid behov.
Den har en revers som suger bort vattnet när det är dags att byta. Fiffigt och man slipper hinka fram och tillbaka.När vattnet fylldes halvvägs, kunde man genast se vad han hade planerat med växterna. De reste sig och gav ett riktigt bra intryck av naturlig växtlighet.


Han satte dit fläkten eller vad det kallas. Den ska alltså cirkulera vattnet.


Här döljer han fästen och buntband i "stenen".


Efter en bra tid, var akvariet äntligen på väg att bli fullt och vi började med att testa ljusen.


Han hade räknat på fler ljusramper än som behövdes men ändå ligger alltså hela 6 olika ljusarmaturer upptill


I mitten är de vanliga ljusramperna med vitt och rött ljus och på sidorna och varje ramp finns två LED-stänger för att ge solstråleeffekt i akvariet. Ni vet, som när solen skär genom vattnet och ger ett gudomligt ljus.


Vattnet är fortfarande mycket grumligt då inget har lagt sig än. Det är en massa luftbubblor också som så småningom ska leta sig upp till toppen av akvariet. Man kan ändå se hur plantorna är placerade och hur han har tänkt.


Har jag fel om jag tycker det här ser ut som rödbetsblad?


Dessa är coola. Lite knöggliga på ytan och ser verkligen ut som någon man ser i sjöar.


Ännu en bild på belysningen.Och han är klar för dagen! Nästa gång fyller han på plantor där det saknas. Ni ser att all sand inte har fått plantor än? Där ska han sticka ner plantor med en tång.


Det hände så mycket! Jag kan inte sluta glo på allt det vackra. På fredag kommer han med rötter och ännu fler plantor och ett par guppies eller något för att vi ska ha något att titta på tills det är dags att köpa fisk. Måste vänta i minst en vecka efter sista interaktionen innan fisk sätts i vattnet.


Här ser man från kontorssidan av rummet. Där ser man möbeln som vi ska bygga luckor kring och även ovantill ska det vara en stomme med luckor. Det vi är ute efter är ju att simulera en vägg som innehåller ett akvarium.


Innan han gick, gav han växterna näring i form av pellets och hällde nån slags microber eller microorganismer i vattnet så att det är ett hälsosamt vatten för fiskar att bo i.

Fortsättning följer efter fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar