onsdag 18 september 2013

Pilljobbet


Det gick absolut inte så snabbt att leverera en chockerande fin bild för er. Pilljobbet har tagit längre tid än vad vi hade velat tro.
Vi har satt upp de flesta av golvlistera. L-formade metall-lister som är svartlackerade. Dessa stycken är fortfarande kvar då vi inte har beslutat exakt vart strömmen måste komma ut emellan dem.

bio hemma, hemmabio, biograf, biorum, bioinredning, biofåtöljer, biokänsla, bioduk, home cinema
Såhär ser listen ut när den är upplimmad. Man sätter dit meter för meter tills det inte är öppet såhär på sidan mer.


Under listen tejpar vi sedan denna RGB LED-tejp.


Vi fick upp 10 meter igår av tejpen men det är bara 10 meter av 20 som ska upp. Ni ser den under listen.Och även här. Runt dörrkarmen blev den uppsatt.


Dessa kontroller styr vilket ljus vi vill ha. Efter stämning eller look.


Här kommer surroundljudets kablar ut bakom listen. Dem fräste vi in i grundlisten och gömde dragningen från ena sidan till andra sidan av rummet, under den röda mattan.


Listen längs väggen döljer surroundkablarna. Det är en plastlist från Bauhaus med självhäftande tejp. Otroligt lätthanterad.


Och som ni kan se går listen upp till högtalarna. Dold och fin.


It's a mess though...


Bra verktyg att ha är tyngder. De pressar in listerna tight mot väggen så att de fäster jämnt trots att golvlisten inte är helt rak. Ser ni i hörnan? Där måste det vara perfekt eller så sipprar det ljus därifrån och det vill vi inte.


Det här är ett silikonlim som är bra för saker som måste sitta riktigt stabilt.

Kanske, kanske kan jag leverera en slutbild idag eller senast i morgon.

På listerna och ljuset alltså.

Stjärnhimlen i taket är bara i fantasistadiet än så länge....

9 kommentarer:

 1. Det finns självlysande färg som man kan måla en stjärnhimel med. Det kan vara en början istället för lampor. Efter vad jag har förstått så är färgen näst intill osynlig i dagsljus.
  Kram
  Zazza

  SvaraRadera
 2. Tack fina Zazza! Jag kollade upp det i början av vårt projekt. De självlysande verkar behöva laddas upp under dagen med ljus/solljus. Eftersom rummets fönster också ska döljas, kommer de inte ladda upp sig.
  Just nu är taket vitt också men vi ska ha ett svart innertak och på den delen ska vi borra massor med små hål och sätta LED-ljus i som kommer via en LED-projektor. Superjobbigt men do-able.

  SvaraRadera
 3. jag förstod att det var så du hade tänkt att göra och det kommer säkert att bli supersnyggt. Och ja jag vet att färgen behöver "laddas upp" av solljus. Kommer du att sätta upp lamporna efter en riktig stjärnbild eller blir det randow? Avundas inte jobbet, men den som väntar på något gott (väntar alltid för länge).
  Kram
  Zazza

  SvaraRadera
 4. Vi tänkte sätta dem som en vintergata eller hur jag ska förklara... Som en virvelvind-aktig sak. Sedan har jag också tänkt att man kanske bara ska sätta ut dem med kraftig fokus i mitten som blir glesare utåt. Vad tror du? Vad hade du gjort?
  Kram

  SvaraRadera
 5. Båda förslagen låter snyggt, men skulle nog föredra virvelvinden.

  Lite inspiration från mig är en stjärnbild som ni gillar eller den stjärbilden som är rakt ovanför rummet eller göra flera kometer som är olika stora med långa och korta svansar.

  Hur ni än gör kan det inte bli fel, för det är otroligt snyggt med många smålampor i taket.
  Kram
  Zazza

  SvaraRadera
 6. Jag föredrar också virvelvinden. Tror det kommer bli så snyggt, så snyggt! Larvig grej att lägga tid på kan tyckas men vi är ju som besatta av film. Vi ser minst en långfilm och två avsnitt serier per dag.

  Kramar och tack för en massa goda tips!

  SvaraRadera
 7. Tycker inte alls att det är larvigt. Har man ett filmintress så ska man göra det bästa man kan av att göra det till en helhetsupplevelse om man kan. Det är klart trevligare än att göra ett halvdant jobb som man sedan ändå inte är nöjd med och då kommer man inte att njuta lika mycket.

  Ett annat tips om ni vill ha lite mera liv i taket kan man måla med en mycket mörk blå färg över en del av det svarta. Om ni är osäkra kan man provmåla på en bit kartong för att se hur det kan bli.

  Kram Zazza

  SvaraRadera
 8. Ooh vad smart! Mörkt blå och lila kanske kan bli en galet snygg grej! Asbra idé! Får berätta om det till mit lilla hustroll och se vad han säger.

  Kram

  SvaraRadera