söndag 27 mars 2016

Groddar igen


Testade att grodda chiafrön. Dag 2 hade de börjat bli groddar som var gröna.


Ivrig som jag var råkade jag både dränka dem och sedan torka ut dem. De dog när mögel uppstod. Jag ska göra om experimentet dock. Till höger har jag satt alfa alfa groddar och krasse. Så här ser de ut 2 dagar senare.


Som om det inte var nog, satte jag även från vänster:
Rödbetsgroddar.
Rädisegroddar
Mungbön-groddar
och gröna linsgroddar


Nu, fyra dagar senare är det grönska. alfa alfa groddarna har växt massor. Krassegroddarna är färdiga att ätas.


Mungbönegroddarna är helt färdiga också. Står nu i fönstret för att via fotosyntes, bli gröna.  De kommer användas på vår teppanyakihäll idag. Mungbönor är de tacksammaste att grodda. Man får så mycket och så snabbt.


Rödbetsgroddarna går sakta men säkert framåt. Gröna lins-groddarna tar sig också även om långsamt.


Rädisgroddarna är egentligen klara men jag låter dem vara i några dagar till för att få mer föda. De är nämligen de allra godaste groddarna.


lördag 26 mars 2016

Växtväggen kommer upp igen


Växtväggen blev väldigt angripen av en massa små insekter så vi rev ner den och gjorde oss av med jorden.

Den har legat nere sedan i oktober. Men nu när det finns jord att köpa igen, har vi köpt hela 250 liter.


Bevattningssystemet, irrigationen. Den hade en del icke fungerande rör så vi fick testa och reparera och även köpa nytt.


Henrik lägger första raden här.


De nya rören installeras


Det går snabbt att smacka upp lådraderna.




Och äntligen är den uppe igen. Som vi har saknat detta!


Nu har vi satt fröer i varje öppning. Fortsättning följer.

fredag 25 mars 2016

Köpt en minibakform

Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Letat som en dåre efter en minibakform. De flesta är runt 22-25 i diameter men denna är endast 11,5 i diameter.
Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Skälet är att jag har sån lust att göra tårta men ingen av oss gillar eller äter bakelser. Då tänker jag att jag kan göra minitårtor till när vi har gäster.
Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Ja, man ser ju hur liten den är med en snusdosa bredvid sig.
Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Form,Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 
Smörgåstårtor ska jag också göra i portionsform. Roligare att äta dem om man liksom får äta hela själv.Form, bakform, liten, linda lomelino, var hittar man små, 12 cm 

söndag 20 mars 2016

Päron från Potery Pot


När vi var i Los Angeles, gick jag förbi en inredningsbutik och var tvungen att gå in när jag såg att de hade ett gigantiskt, svart körsbär. Tyckte det såg så himla coolt ut.

När jag råkade se samma körsbär på nätet, kollade jag vidare och hittade fler jättefrukter.
Slog till på päronet i storlek S. Small är alltså hela 38cm högt!

Vet inte vart vi ska ha den men det löser sig. Den är pricken över i, vart den än hamnar.

Otroligt fint!

lördag 19 mars 2016

Guldbestick Passion från Aida



Eftersom vi har våran fina servis från Le Creuset i caribbean blue, tänkte vi att guldfärgade bestick skulle matcha det klockrent.

Hittade dessa Aida bestick som är 24 karat guld pläterade.


Köpte ett set om 16. Det är kanske lite för lite när man har gäster. Vi får se, vi kanske måste köpa en ask till.

Visst är de vackra?